Telecí dršťky patří k pochoutkám, ze kterých lze připravit i jiné pokrmy než jen známou polévku. Odhoďte předsudky a vyzkoušejte je podle prověřeného postupu.

Chce to jen trochu práce… Dršťky důkladně operte v několika vodách a ořežte tmavé části a lůj. Nožem seškrábněte vnitřní stranu drštěk nožem, odstraňte blanku. Pak je posypte hladkou moukou a dobře vymněte, tento postup opakujte. Poté zalijte dršťky mlékem a nechte 12‒24 hodin v lednici. Druhý den je znovu vyperte, ve vodě pak přiveďte k varu a i tuto vodu vylijte. Opakujte to a vařte dršťky do měkka v osolené vodě. Takto získáte skvělou surovinu k přípravě mnoha pokrmů (od polévek, přes guláše, variace na „čínu”, thajské pho či mexické menudo). Telecí dršťky a jídla z nich jsou velmi oblíbené také ve francouzské kuchyni.