„French rack of veal” neboli „telecí hřebínek” je světově známou delikatesou, kterou byste rozhodně měli zkusit na svátečním grilu. Jedná se o pečeni s žeberními kostmi vcelku. Právě kost a přítomná pojiva zaručí pečeni plnou chuť a šťavnatost pokrmu.

Příprava není složitá, budete potřebovat jen telecí hřbet, změklé máslo, směs sekaných čerstvých bylin (tymián, rozmarýn, šalvěj), plátky prorostlé slaniny anglického stylu, menší bílé cibule, kuchyňský provázek, pekáček a mřížku velikosti hřbítku.
Neporcovaný hřbet osolte a opepřete. Jeho „rovnou” širší stranu pokryjte celou měkkým máslem a zatlačte do něj sekané bylinky. Mezi žebry klaďte přes máslo s bylinkami dlouhé proužky slaniny, které zafixujte provázkem. Ovažte celý telecí hřbet tak, aby slanina držela máslo s bylinkami na místě a zároveň pečeni zkompaktněla. Takto bude ve finále krásně šťavnatá a propeče se rovnoměrně. Připravené maso dejte na mřížku, která je na pekáčku, v němž je voda s cibulemi. French rack se griluje nepřímo, ze startu na vysokou teplotu (cca 10 min na 250 °C, maso se zatáhne a nepustí šťávu). Poté teplotu snížíme na minimum a dopékáme do „medium rare”, kdy je teplota uvnitř masa cca 70 °C. Důležitým faktorem je odpočinutí celé pečeně na teple a to po dobu minimálně 15 min. V mezičase si zredukujte výpek, kterým před porcováním celý upečený telecí hřbet potřete. Odstříhněte provázky a podávejte se sladkými cibulkami z výpeku.