Telecí krk bez kosti je díky tukovému mramorování vhodný na pečení, dušení a mletí. Třeba takové telecí karbanátky z krku nemají konkurenci. Pečeně z něj jsou pak krásně šťavnaté a skvělé k omáčkám.

Kdo se chce v kuchyni trochu „spustit”, může připravit telecí krk konfitovaný v sádle a zelenině.
Maso svažte provázkem do kulatého tvaru, osolte a zatáhněte jej na tuku ze všech stran. Vyjměte ho a ve výpeku restujte kořenovou zeleninu. Po chvíli přidejte cibuli a opečte do barvy. Vraťte maso k zelenině, zalijte (ideálně) telecím vývarem a demi-glace tak, aby bylo z cca 3/4 ponořené. Přidejte tymián a kuličky celého pepře. Takto nechte telecí krk táhnout do měkka pod poklicí na nízkém plameni. Až bude maso měkké, vyjměte ho a zredukujte šťávu, kterou ve finále přeceďte a vymíchejte se studeným máslem. Vložte telecí krk zpět, prohřejte jej, odstraňte provázek a vychutnejte si tuto delikatesu třeba s bramborem či čerstvou bagetou.