Telecí srdce není pro mnoho kuchařů vůbec známou surovinou. Jde z něj přesto připravit skvělé jídlo a nemusí nutně skončit jen v miskách domácích mazlíčků. Srdce z telete není sice tak tuhé jako srdce hovězí, ale i tak potřebuje delší úpravu.

Srdce proto operte a uvařte v osolené vodě s bylinkami a kořenovou zeleninou téměř do měkka. Vařené ho podélně rozpulte a protkněte zmrzlými klínky slaniny (ideálně z vepřů mangalica). V pekáči rozpusťte máslo, přidejte kořenovou zeleninu, později cibulku a restujte do barvy. Přidejte pak půlené telecí srdce a podlejte vývarem, dejte vše péct do trouby. V poslední třetině pečení podlejte i vínem. Po odvaření vína přidejte šťávu z půlky citronu a čerstvý tymián. Tuto redukovanou šťávu zceďte a na plátky krájené srdce v ní znovu prohřejte.